Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/8/4/calder.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2252 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/8/4/calder.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2256 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/8/4/calder.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2903 JA VISST! – smykker / objekter / foto – Linnéa & David

JA VISST! – smykker / objekter / foto

Utstilling Bryne kunstforening
18.03 – 07.05.2017

Om utstillingen

I utstillingen JA VISST! er det naturens evighetssyklus som er temaet og inspirasjon. Tittelen er hentet fra diktet “Ja visst gjør det ont när knoppar brister, varfør skulle annars våren tveka” fra diktsamlingen For trädets skull av Karin Boje, Sverige, utgitt i1936. I diktet ligger en erotisk lengsel, men samtidig en påminnelse om at vi er en del av et større kretsløp. Den repeterende, evige rytmen i naturen, naturens evighetsmaskin, mens vi mennesker som individer er høyst forgjengelige, er vi på samme tid del av naturens syklus. Utstillingen er en hyllest til våren og Ouroboros, evighetens syklus.

Utstillingen JA VISST! er på mange måter en fortsettelse av Linnea sin separatutstilling På naken hud, som ble vist på Hå gamle prestegard i 2010, der tema i utstillingen var DNA og Genmanipulering.

Hver minste frøkapsel har kimen til liv i seg og vet instinktivt hva dens oppgave er her i livet. I dette sårbare samspillet er vi mennesker med på å påvirke naturen og vår egen fremtid, med blant annet forskning, genmanipulering og miljøforurensing. Vannet som eksisterer på jorden er det samme vannet som har vært her siden jordens opprinnelse. Det er ikke kommet til nytt vann utenfra – alt inngår i en evighetens Ouroboros sirkel.